Produkt dodany do Twojego koszyka
Ilość produktów w koszyku: 0. W Twoim koszyku jest 1 produkt.
Ultra Whey WPC S EVO Yamamoto to białko WPC klasy premium, stworzone z myślą o najwyższej jakości odżywianiu sportowym. Koncentrat serwatki z pełnym profilem aminokwasowym, witaminą B6 i probiotykami Bacillus. Doskonale rozpuszczalne, lekkostrawne, pyszne. Idealne do regeneracji, śniadań i przekąsek.
Yamamoto WPC S EVO to więcej niż standardowy koncentrat białka serwatkowego. To suplement stworzony z myślą o osobach aktywnych, które oczekują maksimum jakości, skuteczności i przyswajalności. Dzięki nowoczesnej technologii mikro- i ultrafiltracji, białko zachowuje wysoką wartość biologiczną oraz pełny profil aminokwasowy. Dodatek 1,5 miliarda jednostek Bacillus na porcję zwiększa wchłanianie składników odżywczych, a obecność witaminy B6 wspiera metabolizm energetyczny.
Ultra Whey WPC S EVO wyróżnia się kremową konsystencją, natychmiastową rozpuszczalnością i pysznym smakiem ciasteczka. Wszystko to czyni go nie tylko skutecznym, ale i przyjemnym w codziennym stosowaniu.
Ultra Whey WPC S EVO łączy nowoczesną technologię z farmaceutyczną jakością, oferując suplementację na najwyższym poziomie. Białko serwatkowe EVO Yamamoto spełni oczekiwania nawet najbardziej wymagających użytkowników.
Ultra Whey WPC S EVO powstaje w oparciu o zaawansowane procesy mikro- i ultrafiltracji, które pozwalają zachować pełnię wartości odżywczych oraz usunąć zbędne dodatki. Dzięki temu WPC Yamamoto wyróżnia się czystością, wysoką jakością i doskonałą rozpuszczalnością.
Dodatek Bacillus coagulans w postaci stabilnej, odpornej na działanie kwasu żołądkowego to unikalne wsparcie dla układu pokarmowego i lepszej przyswajalności. Probiotyk ten, dzięki pięciowarstwowej ochronie transportowej, skutecznie dociera do jelit, gdzie wspiera trawienie i procesy metaboliczne. Całość uzupełniona o witaminę B6 czyni ten suplement jeszcze bardziej wszechstronnym.
Białko WPC klasy premium to nie tylko budulec mięśni. To fundament całej regeneracji organizmu. Białko Yamamoto EVO dostarcza komplet niezbędnych aminokwasów, zapewniając szybką odbudowę mięśni i zapobiegając katabolizmowi. Koncentrat serwatki WPC i jego szybkie wchłanianie (w ok. 45–60 minut) sprawia, że idealnie sprawdzi się zarówno po treningu, jak i jako element uzupełnienia diety.
Ten koncentrat serwatki WPC od Yamamoto to suplement o szerokim zastosowaniu. Sprawdzi się zarówno u profesjonalnych sportowców, jak i osób aktywnych rekreacyjnie. Dzięki wysokiej strawności i jakości, z powodzeniem mogą go stosować również osoby z dużym zapotrzebowaniem białkowym wynikającym z diety, wieku lub trybu życia. Polecany jest dla:
Skład: Koncentrat białka serwatkowego z mleka (zaw. emulgator-lecytyny (ze słonecznika), aromaty, odtłuszczone kakao w proszku, substancja słodząca- sukraloza, Bacillus subtilis natto BSN287, Weizmannia coagulans (Bacillus coagulans) BC208, witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny).
Smak: ciastko
Sugerowane użycie: Zaleca się spożywać 30 gram dziennie - Rozpuścić 30 g (3 miarki) w 200 ml wody. Dobrze wymieszać i przyjmować raz dziennie. Zaleca się uzupełniać płyny podczas wykonywania ćwiczeń. Dzienne spożycie białka przez sportowców powinno wynosić 1,2-1,4 g białka/kg mc/dzień. „Organizm ludzki może zużytkować tylko 30-40 g substancji białkowych jednorazowo
──────────────────
Treści znajdujące się na stronie weron.pl nie zastępują opinii lekarzy specjalistów i nie zwalniają korzystających z ostrożności w stosowaniu produktów oferowanych przez niniejszy sklep internetowy.
Nie należy przekraczać zalecanej dawki spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w sposób niedostępny dla dzieci.
Kiedy stosować | po treningu, przed treningiem |
Przeznaczenie suplementu | masa mięśniowa |
Postać | proszek |
Rodzaj białka | koncentrat (WPC) |
Substancje słodzące | bez acesulfanu, bez aspartamu, bez cukru |
Alergeny i nietolerancje | bez fruktozy, bez glutenu, bez orzechów, bez śladowych ilości ryb, bez soi |
Masa | od 501 g do 1000 g |
Zawiera witaminy | witamina B6 (pirydoksyna) |
Smaki | pozostałe |
100 g | %RWS dla 100 g | 30 g | %RWS dla 30 g | |
Wartość energetyczna | 1604 kJ / 385 kcal | 19% | 475 kJ / 112 kcal | 6% |
Tłuszcz w tym nasyscone kwasy tłuszczowe | 6,8 g 2,9 g | 9,7% 14,5% | 2,0 g 0,9 g | 2,8% 4,5% |
Węglowodany w tym cukry | 5,3 g 3,9 g | 2,04% 4,3% | 1,6 g 1,2 g | <1% 1,3% |
Białko | 74 g | 148% | 22 g | 44% |
Sól | 0,37 g | 6% | 0,11 g | 1,8% |
Bacillus subtilis natto BSN287 | 4,16x109 CFU* | - | 1,25x109 CFU* | - |
Weizmannia coagulans (Bacillus coagulans) BC208 | 0,83x109 CFU* | - | 0,25x109 CFU* | - |
Witamina B6 | 1,4 mg | 100% | 0,42 mg | 30% |
%RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
*CFU - Jednostka tworząca kolonię
Profil aminokwasowy w 100 g
Nazwa aminokwasu | Ilość | |
L-alanina | 3,71 g | |
L-arginina | 1,71 g | |
L-kwas asparaginowy | 7,74 g | |
L-cysteina | 1,68 g | |
L-kwas glutaminowy | 12,33 g | |
Glicyna | 1,26 g | |
L-histydyna | 1,19 g | |
L-izoleucyna | 4,82 g | |
L-leucyna | 7,49 g | |
L-lizyna | 6,81 g | |
L-metionina | 1,49 g | |
L-fenyloalanina | 2,16 g | |
L-prolina | 4,37 g | |
L-seryna | 4,10 g | |
L-treonina | 5,28 g | |
L-tryptofan | 1,13 g | |
L-tyrozyna | 2,10 g | |
L-walina | 4,51 g |
Zapisz się do naszego
Newslettera
Kod rabatowy 5% dla nowych subskrybentów na pierwsze zakupy!