Produkt dodany do Twojego koszyka
Ilość produktów w koszyku: 0. W Twoim koszyku jest 1 produkt.
100% hydrolizowane białka serwatkowe najwyższej jakości Optipep® 90 DH4 i Grass-Fed™, jedne z najbardziej zaawansowanych i kompletnych źródeł białka dostępnych na rynku.
Hydro RAZAN Optipep® to w 100% hydrolizowane białko serwatkowe, składające się wyłącznie z surowca Optipep® 90 DH4 i posiadające certyfikat Grass-Fed™, będące jednym z najbardziej zaawansowanych, kompletnych i wysokiej jakości źródeł białka dostępnych na rynku. Produkowane jest poprzez enzymatyczną hydrolizę, proces rozkładu białek na prostsze struktury molekularne - peptydy, które składają się z krótszych łańcuchów aminokwasów, są wysoko przyswajalne i biodostępne. Proces ten pozwala zachować ważne składniki białek, które przy innych metodach (wykorzystujących ciepło lub kwasy) byłyby dezaktywowane.
Efektem jest proszek białkowy składający się z wolnych aminokwasów, di- i tripeptydów, które mogą szybko i efektywnie przenikać przez śluzówkę jelitową: dla tych cząsteczek praca enzymów trawiennych żołądka jest już wykonana. Mieszanka białkowa, składająca się z peptydów, a nie z pełnych łańcuchów aminokwasów, jest więc niemal „przetrawiona” i może przedostawać się do krwiobiegu szybciej niż jakikolwiek inny rodzaj białka serwatkowego (Whey).
Główną cechą tego białka jest unikalny skład peptydowy o doskonałej wartości biologicznej, bogaty w niezbędne i rozgałęzione aminokwasy oraz szybkie i optymalne wchłanianie. HydroRAZAN Optipep® jest łatwo strawne i przechodzi przez śluzówkę jelit szybciej niż wolne aminokwasy. Formuła została dodatkowo wzbogacona o enzymy trawienne - laktazę i bromelainę oraz o mikroorganizmy probiotyczne, które wspierają równowagę flory jelitowej.
Unikalne właściwości tego białka czynią je funkcjonalnym jako suplement przed treningiem, podczas wysiłku fizycznego oraz jako element programu regeneracji (czyli po treningu). Jest to białko o szybkim wchłanianiu (10-30 minut), które nie obciąża układu trawiennego, dlatego można je stosować zarówno przed aktywnością fizyczną, jak i po niej, aby wspomóc dostarczenie paliwa do mięśni i proces regeneracji.
Regeneracja jest kluczem do radzenia sobie z obciążeniem treningowym u sportowców elitarnych oraz adaptacji do wysiłku - ta adaptacja prowadzi do lepszych wyników, a białko serwatkowe (o sprawdzonej jakości) na pewno ją wspiera. HydroRAZAN Optipep® oferuje idealną równowagę między smakiem a wpływem na wydajność: jest specjalnie opracowane, by pomagać sportowcom osiągać konkretne cele żywieniowe i sportowe.
Optipep® 90 DH4 to marka należąca do irlandzkiej firmy Carbery®, jednej z najbardziej renomowanych na świecie w produkcji składników, aromatów i naturalnych serów. Optipep® to szybko działające hydrolizowane białko serwatkowe o unikalnym profilu aminokwasowym i peptydowym, zaprojektowane przez naukowców we współpracy z North Carolina State University (NCSU). Zawiera optymalne ilości dipeptydów, tripeptydów i wolnych aminokwasów, co maksymalizuje zdolność wchłaniania i uwalniania składników białkowych niezbędnych do wspierania wzrostu mięśni, naprawy i regeneracji.
Ten certyfikat uzyskuje się po rygorystycznych analizach i kontrolach przeprowadzanych przez niezależne instytucje, tylko wtedy, gdy zostanie potwierdzone, że hydrolizowane białko pochodzi wyłącznie od krów karmionych trawą rosnącą na glebach wolnych od zanieczyszczeń i uprawianych z pełnym poszanowaniem środowiska. Carbery® codziennie angażuje się w dostarczanie produktów mleczarskich i składników pozyskiwanych bez hormonów i zrównoważonymi metodami na całym świecie.
Smak: czekolada
Pojemność: 2 kg
Kiedy: przed i po treningu
Sugerowane użycie: Zaleca się spożywać 30 gram dziennie - Rozpuścić 30 g (3 miarki) w 250 ml wody. Dobrze wymieszać i przyjmować raz dziennie. Zaleca się uzupełniać płyny podczas wykonywania ćwiczeń. Dzienne spożycie białka przez sportowców powinno wynosić 1,2-1,4 g białka/kg mc/dzień. „Organizm ludzki może zużytkować tylko 30-40 g substancji białkowych jednorazowo”.
Skład: Białko (Hydrolizowany izolat białka serwatkowego zaw. mleko (Carbery Optipep ® 90 DH4 instant) (zawiera emulgator-lecytyny (z soi).,kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, aromat, substancja słodząca- sukraloza, laktaza 100 000 FCC ALU/g (30 mg/dzienna porcja), bromelaina 2500 GDU/g (30 mg/dzienna porcja), Suchy ekstrakt z owoców papai (Carica papaya L.) (30 mg/dzienna porcja), mieszanka bakterii kwasu mlekowego (zaw. mleko) [B. coagulans IS-2 (10 9 żywych komórek/dawka dzienna), L. acidophilus UALa-01 TM (0,3 x 10 9 żywych komórek/dawka dzienna), L. rhamnosus LR1 (0,3 x 10 9 żywych komórek/dawka dzienna), B. breve SGB01 (0,1 x 10 9 żywych komórek/dawka dzienna), B. animalis subsp. lactis SGB06 (0,1 x 10 9 żywych komórek/dawka dzienna), L. paracasei SGL04 (0,1 x 10 9 żywych komórek/dawka dzienna)], chlorowodorek pirydoksyny (witamina B6).
──────────────────
Treści znajdujące się na stronie weron.pl nie zastępują opinii lekarzy specjalistów i nie zwalniają korzystających z ostrożności w stosowaniu produktów oferowanych przez niniejszy sklep internetowy.
Nie należy przekraczać zalecanej dawki spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w sposób niedostępny dla dzieci. Nie zaleca się stosowania produktu dzieciom, kobietom w ciąży i matkom karmiącym.
Kiedy stosować | przed treningiem, po treningu |
Przeznaczenie suplementu | masa mięśniowa |
Postać | proszek |
Rodzaj białka | hydrolizat (WPH) |
Substancje słodzące | bez acesulfanu, bez aspartamu, bez cukru |
Alergeny i nietolerancje | bez fruktozy, bez glutenu, bez orzechów, bez śladowych ilości ryb, bez soi |
Masa | powyżej 1001 g |
Zawiera witaminy | witamina B6 (pirydoksyna) |
Smaki | czekoladowe |
100 g | %RWS dla 100 g | 30 g | %RWS dla 30 g | |
Wartość energetyczna | 1445 kJ / 341 kcal | 17% | 464 kJ / 103 kcal | 5% |
Tłuszcz w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2 g 0,8 g | 2,8% 4% | 0,6 g 0,2 g | <1% 1% |
Węglowodany w tym cukry | 4,2 g 1,7 g | 1,6% 1,8% | 1,3 g 0,5 g | <1% <1% |
Błonnik | 0,9 g | - | 0,3 g | - |
Białko | 76 g | 152% | 23 g | 46% |
Sól | 0,6 g | 10% | 0,18 g | 3% |
Witamina B6 | 1,4 mg | 100% | 0,42 mg | 30% |
Bromelaina 2500 GDU/g | 100 mg | - | 30 mg | - |
Laktaza 100 000 FCC ALU/g | 100 mg | - | 30 mg | - |
Suchy ekstrakt z owoców papai (Carica papaya L.) | 100 mg | - | 30 mg | - |
B. coagulans IS-2 | 3,33x109 CFU | - | 1x109 CFU | - |
L. acidophilus UALa-01 TM | 1x109 CFU | - | 0,3x109 CFU | - |
L. rhamnosus LR1 | 1x109 CFU | - | 0,3x109 CFU | - |
B. breve SGB01 | 0,33x109 CFU | - | 0,1x109 CFU | - |
B. animalis subsp. lactis SGB06 | 0,33x109 CFU | - | 0,1x109 CFU | - |
L. paracasei SGL04 | 0,33x109 CFU | - | 0,1x109 CFU | - |
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
Profil Aminokwasowy
Nazwa aminokwasu | Ilość w 100 g | |
1. | Alanina | 3,9 g |
2. | Argnina | 1,42 g |
3. | Kwas asparaginowy | 7,88 g |
4. | Cysteina | 1,75 g |
5. | Kwas glutaminowy | 13,47 g |
6. | Glicyna | 1,14 g |
7. | Histydyna | 1,14 g |
8. | Izoleucyna | 5,37 g |
9. | Leucyna | 7,32 g |
10. | Lizyna | 7,2 g |
11. | Metionina | 1,59 g |
12. | Fenyloalanina | 2,1 g |
13. | Prolina | 4,49 g |
14. | Seryna | 3,69 g |
15. | Treonina | 5,24 g |
16. | Tryptofan | 1,19 g |
17. | Tyrozyna | 1,99 g |
18. | Walina | 4,91 g |
Zapisz się do naszego
Newslettera
Kod rabatowy 5% dla nowych subskrybentów na pierwsze zakupy!